HET bierbuikje bestaat NIET!!

calorietabel_drankBierliefhebbers : de zogenaamde bierbuik bestaat niet! Je kan zoveel drinken als je wilt zonder dat je buik ‘daarvan’ gaat opzwellen. Dat is tenminste de uitslag van een nieuwe studie onder meer dan 20.000 bierdrinkers – 7.876 mannen en 12.749 vrouwen – over een periode van acht jaar. De bierbuik is zuiver genetisch bepaald, klinkt de conclusie.
Opgepast: sloten bier drinken is NIET gezond.

Niet enkel taille
De zwaardere drinkers – zowel bij mannen als vrouwen – werden weliswaar zwaarder, maar niet noodzakelijk ter hoogte van de buik. Evengoed rond de heupen als rond het middel.

Geen aanwijsbaar verband
De mannelijke deelnemers die meer dan een liter bier per dag dronken, zagen hun gewicht het meest toenemen, merkwaardig genoeg net als wie helemaal géén bier dronk. Maar als het nadien op het meten van de buikomtrek aankwam, bleken de resultaten willekeurig verspreid over alle soorten drinkers. Geen direct aanwijsbaar verband dus tussen de hoeveelheid pintjes en een ronder buikje.

Wijn meer calorieën
De onderzoekers benadrukken dat om een algemene gewichtstoename tegen te gaan, je beter helemaal geen bier drinkt, en ook de wijn laat staan. Bier bevat geen vet en heeft, bij dezelfde hoeveelheden, minder calorieën dan wijn: een Engelse pint bier ongeveer 200 terwijl een ‘pint’ wijn bijna 400. Een pint is overigens een halve liter, 50cc dus.

Deze  studie van Duitse en Zweedse wetenschappers werd gepubliceerd in het ‘European Journal of Clinical Nutrition‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *