5 belangrijke regels als je wilt afvallen

Afvallen kan lastig zijn, maar met een vijftal belangrijke regels kan het makkelijker zijn.

regel 1: Eet niet waar je het voedsel bereidt. Dus niet aan het aanrecht gaan staan eten oid
Het gevaar van makkelijk bijscheppen is te groot, los van het alvast uit de pan eten (‘veelvuldig voorproeven’) tijdens het bereiden.

regel 2: Eet altijd zittend. Staand eten geeft later een ‘ik ben voldaan’ gevoel dan zittend eten. Doorgaans duurt het een twintigtal minuten voordat het eten ‘doorgezakt’ is naar je maag. Het is dan ook prima om te stoppen met eten terwijl je nog een beetje trek hebt, maar hou wel regel 4 in de gaten.

regel 3: Eet uitsluitend van je eigen bord, als je tafelgenoot iets aan je wilt geven omdat die het niet opkan, accepteer dat dan niet. Het is heel vriendelijk bedoeld, en eten weggooien doet niemand graag (moet het wel weggegooid worden?), maar je moet echt zelf je bord opscheppen en je oog leren te portionieren van wat jij opkan en nodig hebt.

regel 4: Eet je bord leeg, ook al zit je vol! Klinkt raar misschien, maar op een bepaald moment zal je vanzelf kleinere portie’s gaan nemen omdat ‘echt vol‘ zitten niet bepaald een fijn gevoel is. Je leert jezelf op een bepaald moment wel aan hoeveel eten voor je oog ook okay is voor je maag.

regel 5: Schep niet bij! Heb je je bord leeggegeten en nog trek of honger? Deal with it, na een minuut of twintig zal je hongergevoel weg zijn, zit dit gewoon uit. Het is even wennen misschien, maar past ook prima in de zienswijze van regel 4.

Succes, deze regeltjes zullen je bewuster maken van wat je opschept en hoeveel je echt nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *